Tuesday, November 29, 2011

Veel siinsest eluolust

Kui kedagi huvitab, millised kodud siin on, siis praegu võin kirjeldada ainult seda, kus ma praegu viibin. Tundub, et kodukaunistamisega siin ei tegeleta- sellised materiaalsed asjad on tagaplaanil. Mööblit kui sellist praktiliselt polegi. On mõned vajalikud toolid, kirjutuslaud, arvuti, mõned kapid, telekas, raamaturiiul hulga huvitavate raamatutega (julgen selleparast niimoodi arvata, et on ka ingliskeelseid, millest ma aru saan). Köögis on gaasipliit ja hädavajalikud nõud.
Seinad värvitud, põrandad kiviplaadiga kaetud. Kes on Egiptuses käinud ja viibinud 2 voi 3* hotellis, see võib umbes ette kujutada siinset sisustust. Paistab, et vanu asju ei remondita- kasutatakse lihtsalt nii kaua kui saab. Minu jaoks ei ole kivipõrand kunagi tore tundunud, aga saan aru, et palavuse tõttu siia see sobib. Oli rõõm kuulda Mini vestlusest, et traditsiooniline Kerala maja on tegelikult puidust. Loodetavasti näen edaspidi ka mõnda sellist kodu.
Ebaharilikuks võib pidada minu toas olevat drenazööri, millega saab väga edukalt kõhulihaseid treenida. Rishi olevat selle kunagi Minile ostnud, aga ta ei hooli sellest:) Saan ise vaikselt harjutada:)
Ka pesumasin on kodus olemas, aga Mini ei taha seda samuti kasutada- ütleb, et talle meeldib traditsioonilisel viisil pesta...Kas tunnete Eestis mõnda naist, kes tahaks vabatahtlikult käsitsi pesu pesta??
Mobiilid aga tunduvad igati asjalikud olevat (Nokia ruulib) Paljudel on modernsed puutetundliku ekraaniga telefonid.
Kokkuvõte: siin peres elataks lihtsat elu- mingite asjade pärast ei muretseta, süüakse kohalikku traditsioonilist toitu ja religioossus on ülimalt oluline. Mini ei kasuta mitte mingisugust make-upi. Mitte et ei tohiks, aga ta ei näe sellel mingit mõtet.
Ta rääkis, kuidas tema ema valmistas alati igaks juhuks pisut rohkem süüa, kuna siin on kombeks jagada nendega, kellel midagi ei ole. Samuti pandi ööseks õue tuli, et hädasolijad näeksid tulla.
Vot sellised lood...paneb mõtlema.

Täna nägime tänaval meeleavaldust bensiinihinna tõusu vastu (kusjuures bensiini hind ongi praktiliselt sama, mis meil). Väga naljakas oli: ees sõitis sõiduautoga mees, kes karjus ruuporiga midagi, joostes järgnesid vist mingid sportlased tõrvikuga, kõige lõpus sõitsid mootorratturid punalippudega:))


2 comments:

  1. aitäh, et nii detailselt kirjeldad! Õpin ehk ka midagi:)
    Rishit ma näen päris selgelt, kui teda kirjeldad. Kas saad Minist ka pildi saata? Või siia riputada.

    ReplyDelete
  2. Väga hea eluolu kirjeldus, sul tuleb see päris hästi välja. Mul hakkavad mingid kujutluspildid juba tekkima :-)

    ReplyDelete