Sunday, January 15, 2012

Meenutused....

Õnnestus ka minul haigeks jääda.....ühel varahommikul tundsin kurguvalu. Päeval kadus see justkui ära, käisin veel ujumaski, aga tundsin, et energia on kadunud. Öösel hakkas nina tilkuma, nii et "running nose" tabas ka mind....Olin just eelmisel päeval alustanud 7-päevase jooga algkursusega. Suundusin hommikul ka teise tundi, aga pärast seda tundsin end päris kehvasti.... Olin ainult voodis pikali ja magasin. Tahtsin minna mingit ayurveda rohtu ostma, aga mind sõidutati ikkagi ühe homöopaadist doktori juurde. Selgus, et mul oli kõrge palavik- 39. Järgmisel päeval ei tulnud ma voodist välja enne kella kolme.....Seekord liikusin omal jalal arsti juurde. Temperatuur oli 37, enesetunne paranes tasapisi. 
Täna tunnen end juba inimesena...... Joogakursus jääb praegu siiski pooleli....

Tahaksin jagada veel üht lugu Kovalamist- sellest ajast, kui elasin Epu ja Leo naabruses.
Kuulsin seal korduvalt kedagi üht meloodiat vilistamas. Huvitaval kombel tundus mulle, et see on täpselt sama laulu algus, mis oli mind juba mõned päevad kummitanud. Mulle ei andnud see rahu- tahtsin teada, kes seda lugu vilistab. Küsisin lõpuks naaberhotelli meeskonnalt. Algul nad pakkusid, et üks  vene mees vilistab. Siis aga arvas teine, et järsku on see tema mobiilihelin. Ta otsis selle laulu üles.....ja nii oligi- see oli kohalik poplaul, mis algas vilistamisega. Ja algus meenutas väga laulu, mis minul meeles mõlkus:)
Siis vaatasime, mis muusikat kellelgi telefonis veel leidub ja kuidagi sujuvalt läks tantsuks. Märkasin kohe, et need kaks kutti on väga head tantsijad. Eriti üks neist, kes oskas ette näidata ka naise tantsulisi liikumisi. Nivas ja Sagar (nii olid nende nimed) meelitasid ka ühe sealsamas hotellis peatuva hindu naise tantsima, Too oli algul väga häbelik ja kinnitas, et tema on ainult "bathroom dancer". Hiljem ta ikkagi tantsis koos meiega. Parim osa oli see, kuidas poisid hakkasid ette näitama, kuidas kehalaineid tuleb teha....Siis see hindu naine ajas oma suured ilusad silmad veel suuremaks ning lausus hästi aeglaselt ning rõhutatult: "Hei poisid, vaadake seda keha" "Jaa, me vaatame", vastasid poisid ühest suust. "See keha on 40-aastane ja te ütlete, et see keha peab lainetama????" Ma naersin selle peale nii, et piss pidi püksi tulema:) Ei hakanud igaks juhuks ütlema, kui vana minu keha on:)) Tegelikult sellel hindu naisel polnud viga midagi- ilus naiselik keha oli:)
Järgmisel hommikul küsisin Nivasi käest, et kas ta on kusagil tantsimist õppinud. Üllatus, üllatus- selgus, et jah, ja mitte ainult - ta on ka Bolliwoodi filmides tantsinud ja näidelnud. See ei olnud tal lihtsalt ilus jutt- tema mobiilis olid olemas kõik videod tema tantsudest. Samuti katkend ühest filmist, kus ta mängib terrroristi ning ühe uue filmi treiler. Lõbustasime end ja tegime koos mõned fotod:)

Siin Varkalas viibides juhtusime ühes Ayurveda poes pikemalt rääkima toreda naisteenindajaga, kelle nimi oli Anju(andzu). Vestlesime kohalikust elust-olust, probleemidest siin ja Eestis. Kui ütlesin, et mulle väga meeldib, et kohalikud on valmis igal hetkel tantsima ja laulma, siis vaatas ta mind väga küsiva pilguga ja lisas, et ta väga kahtleb selles, kuna Kerala inimestel olevat väga palju probleeme......Seega pean järeldama, et tänu oma tantsuhullusele olen ligi tõmmanud just selliseid tantsuhimulisi.
Muide mõned probleemid on Eestis ja Keralas sarnased. Keralas on väga palju korraliku haridusega inimesi, kes kahjuks ei leia nad endale haridsusele vastavat töökohta. Peaaegu igas peres on keegi, kes töötab kuskil välismaal ja külastab oma kodu heal juhul korra aastas....






No comments:

Post a Comment