Thursday, December 22, 2011

Jõulud lähenevad

Valgeid inimesi tuleb järjest juurde....Võib arvata, et uue aasta alguseni kestab vilkam elu. Siiani on küll majutuskohtadel seis nutune. Epp ja Leo on olnud oma hotellis esimesel korrusel peamiselt üksinda- aeg-ajalt tuleb veel mõni ja lahkub. Samamoodi on hädas enamus ayurveda protseduuride pakkujad. Kõik tahavad sulle midagi müüa. Enamus on nõus maksma nn komisjonitasu, kui sa ainult neile kliente juurde tood.

Ma kolisin vahepeal järgmisse majutuskohta. Loobusin telekast ja otsustasin vaiksema ja odavama (200rp/paev) koha kasuks. See tuba on üsna amortiseerunud- ainuke hea asi on hiigelsuur voodi- paraku pole sellega üksi suurt midagi peale hakata:-) Vaatasin, et sinna mahuks risti magama vähemalt kolm inimest...
Kokkuhoid seoses majutusega 100 Rp päevas. S.t. et tegelikult kokku ei hoia, aga eelistan selle raha kulutada millegi muu kui magamise peale. 100 ruupiaga saab kusagil odavas kohas normaalse lõuna süüa. Või siis osta mingist teeäärsest putkast 9 väikest tassi teed ja 9 saiakest. Või 50 minibanaani.....

Meie elava muusikaga õhtu kujunes täiesti ettearvamatuks- rahvast oli palju, aga meil oli laud broneeritud. Band oli kohal.......ja siis hakkas vihma sadama. Kõik need inimesed üritasid end kuidagi  katuse alla ara mahutada. Pillimehed kiirustasid oma tehnikat kilega kinni katma. Lõpuks mahtusid ka nemad kuidagi katuse alla, kus inimesed istusid laudade taga nagu silgud pütis. Mõtlesin juba, et kontsert jääb ara, aga ei. Nad hakkasid ilma võimenduseta laulma, lisaks mõni muusikainstrument ka. Esinejad olid tasemel - ukraina rahvamuusika vägagi nauditaval kujul. Bandis oli vähemalt kaks või kolm ukrainlast ja paar mustanahalist meest ka.
Paraku oli restorani meeskond sellest inimhulgast täiesti halvatud- meie ootasime kolm tundi oma sööki, ehk siis pärast kontserti saime lopuks süüa. Meie lastega pere läks varem minema, sest lapsed juba nutsid näljast...

20.detsembril teostasime Epu ja Leoga oma Trivandrumi plaani. Külastasime loomaaeda ja paari kunstimuuseumi. Käisime ka selle hästi suure ja vana templi juures, mille nime ma ei suuda meelde jätta... Jaanuaris tehti seal renoveerimistöid. Nüüd on peaaegu kogu katus valmis ja see on imeilus.
Loomaaed on armas-justnagu jalutaks suures pargis- lisaks loomadele näeb ka huvitavaid taimi.
Mina, kes ma ennast just suureks kunstisõbraks ei pea, imetlesin maale, mille autoriks oli Raja Ravi Varmi.
Õhtupimeduses jõudsime lõpuks Kovalami tagasi- jalad lõid tuld valja. Ei ole kerge see turisti elu:-)

Igav ei ole siin tõesti:) Täna jäi mul rannas silma üks vanem mees....noh ta tundus pisut teistsugune. Algul viskas end niisama liivale pikali, hiljem tundus, et mediteerib. Naha oli, et tüüp on väga heas füüsilises vormis. Varsti tuli ta minuga suhtlema- tutvustas end kui ayurveda arsti Itaaliast. Kes iganes ta ka oli, ta õpetas mind ujuma. Tean isegi, et mu ujumistehnika on üsna ebaefektiivne - ma ei taha pead vee alla panna. Täna siis harjutasin:)
Tundub, et igal sammul võib kohata inimesi, kellel on mingi põnev lugu varuks.
Eile einestasime ühes kohas, mida võib vaid jutumärkides restoraniks nimetada, aga toit oli hea ja odav. Restoranipidaja on hästi tume- tume mees. Tundub, et ta huuled on ka musta värvi. Märkasime, et üks tunduvalt heledam noormees ka askeldab seal- siis selgus, et see on ta pojapoeg, kes elab Rootsis ja kes tuli koolivaheajaks külla ja pisut vanaisa aitama.
Eile nägime, et Kadi Toom on ka Kovalami randa saabunud.....
Selline kirju-mirju on see elu....
Kuumad kallistused minu headele sõpradele!


Kui veel majutuskohtade hindadest raakida, siis hotellis võib enamasti odavamalt toa saada, kui korteris. Korteri pluss on küll see, et saab ise süüa teha- aga jällegi- kes viitsib siin ise süüa teha, kui väljas söömine on odav. Konkreetseid hindu on raske öelda, sest kõik sõltub sellest, kui hea läbiraakija oled ja kui kauaks tuba soovid. Seetõttu ei ole siin küll mõtet eelnevalt hotelli ära broneerida. Elamise võib saada 200 - 6000 ruupiaga. 500-1000 on tavaline vahemik.

1 comment:

  1. Ilusat jõuluaega sulle sinna. Vaatasin neid Raja Ravi Varmi pilte ja maale, päris huvitavad- eriti need Indu jumalustest. Seal olid ka seletused juures. Kui kellegil huvi siis: http://www.cyberkerala.com/rajaravivarma/

    ReplyDelete